Acceso área privada colegiados


Introduzca sus datos de acceso:


¿Ha olvidado su contraseña?

MENÚ
INFORMACIÓN DE SEDES

Noticias y actualidad


EL *CGPE SE SUMA A la CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE: PROCURA GRATUÏTA PER A les VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE I DELICTES D'ODI

Notícies Jurídiques


26 NOV 2019

 

En el marc d'aquesta data tan significativa , el Consell General de Procuradors d'Espanya recorda que les víctimes de violència de gènere o de delictes d'odi poden comptar amb els serveis d'un procurador de manera gratuïta des del mateix moment en el qual interposin denúncia en la comissaria, la qual cosa permet agilitar el procés judicial des de l'inici i sense haver d'esperar a la fase en la qual la representació per un procurador és obligatòria.

Com sabeu, El Reial decret llei 9/2018 de 3 d'agost ha entrat en vigor. Es tracta d'una sèrie de mesures urgents a favor de les víctimes de violència de gènere. Entre les iniciatives que contempla està la de potenciar la figura de procuradors i advocats en la lluita contra aquesta mena de violència. En aquest sentit, tant procuradors com advocats es converteixen en protagonistes del canvi legislatiu que implica el Reial decret llei. D'aquesta manera, la reforma té també com a objectiu enfortir la tutela judicial i als recursos d'assistència de les víctimes de violència de gènere.

Unió Professional se suma i demanen major compromís

En aquest marc, i el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, les professions espanyoles, organitzades en Col·legis Professionals i reunides en Unió Professional, manifesten el seu total rebuig a la violència contra les dones i incideixen en la importància que totes les institucions es comprometin a erradicar-la des de la mateixa essència.

És per això que les professions consideren imprescindible denunciar les causes profundes -econòmiques, socials, culturals- de la violència de gènere, i insisteixen a traslladar a la societat la necessitat d'un canvi transcendent d'aquesta. Per a això, advoquen per incorporar la igualtat de gènere i l'educació en valors igualitaris a tots els nivells, tant formatius -amb especial èmfasi en el Desenvolupament Professional Continu dels i les professionals- com a organitzatius -amb la implantació de Plans d'Igualtat i Protocols de Prevenció de l'Assetjament i la Violència Sexual-, i de manera transversal.

En línia amb l'Objectiu 5 de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, el desenvolupament de les quals està enfocat a aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les nenes; més concretament, amb “eliminar totes les formes de violència contra totes les dones i les nenes en els àmbits públic i privat”, les professions reclamen al nou Govern la posada en marxa de les mesures contemplades en el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, així com la consegüent dotació de pressupostos i recursos adequats per al seu empleno. En aquest sentit, sol·liciten que es desenvolupin les reformes necessàries per a la millora de l'atenció a les víctimes de violència de gènere, fent especial èmfasi en l'àmbit local i en polítiques de proximitat.

En l'actual marc de conscienciació pública davant aquesta problemàtica, les professions es posicionen en favor de l'educació des de la transversalitat, la cultura del consentiment convençut i l'adopció d'un enfocament de gènere *interseccional, en concordança amb les recomanacions de Nacions Unides.

Tal com ha declarat la directora executiva d'ONU Dones, *Phumzile *Mlambo-*Ngcuka, en el marc de la campanya organitzada per a denunciar la cultura de la violació en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere: “No sols hem de considerar la violació com un delicte; hem de fer més, molt més, perquè la víctima sigui el més important de la resposta i perquè els agressors rendeixin comptes. Això implica reforçar la capacitat dels organismes encarregats de fer complir la llei per a investigar aquests delictes i donar suport a les supervivents mitjançant processos jurídics penals, donant-los accés als serveis de justícia, policials i d'assessorament legal, a més dels serveis socials i sanitaris, especialment en el cas de les dones més marginades”.

En aquest marc, des d'ONU Dones, han publicat Setze maneres d'enfrontar-te a la cultura de la violació, entre les quals es troba “exigir als teus representants polítics que garanteixin l'aplicació de lleis que promouen la igualtat de gènere”. Perquè, per a poder aconseguir una societat lliure de violència és absolutament necessari que les institucions assumeixin la responsabilitat ètica i política que els correspon.

El compromís de les professions és per la igualtat real i efectiva, i, des d'Unió Professional i del Consell General de Procuradors d'Espanya s'està treballant per que així sigui.



FONT: CGPE.ES


últimas noticias

Mutualistes, sí que es pot: Una jutgessa concedeix a una procuradora de 74 anys una pensió malgrat no arribar al mínim cotitzat

23 ABR 2024

La titular del Jutjat social 8 de Santa Cruz de Tenerife suma al RETA les aportacions de la professional a la ...


LexNET es renova amb una versió més senzilla, accessible i atractiva per als seus usuaris

23 ABR 2024

L'aplicació APPLexNET permet visualitzar notificacions i trasllats de còpies pendents de ...


DESPLEGAMENT DELS JUDICIS TELEMÀTICS

02 ABR 2024


mostrar todas las noticias

NOTICIAS Y ACTUALIDAD



VIA ALEMANIA, 5, Edificio Juzgados
07003, PALMA DE MALLORCA, ILLES BALEARS


Tel. 0034 971 723 912 · 0034 971 723 913

BÚSQUEDA DE INFORMACIÓN

CONTACTO / INFORMACIÓN LEGAL

© 2024 · Todos los derechos reservados a www.procuradoresdebaleares.es - Diseño Web y desarrollo Webstyle

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios y mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que acepta su uso. Puedes obtener más información y configurar tus preferencias aquí. Configurar Cookies - Política de privacidad.

SEDES MALLORCA


 Ciudad de Palma

 Vía Alemania, 5- semisótano

 Tel. 971 723 912 / Fax 971 715 941


 Travessa d’en Ballester, 20

 Tel. 971 425 111 / Fax 971 710 349

 Inca

 c/ Pureza, 72

 Tel/Fax 971 883 883

 Manacor

 Pza. Creu Font i Roig, s/n

 Tel/Fax 971 554 452

SEDE MENORCA


 C/ Antoni Juan Alemany, 4

 Tel/Fax 971 351 557

SEDE IBIZA


 C/San Cristòfol,s/n (Edif. CETIS)

 Tel/Fax 971 315 475