Accés àrea privada col·legiats


Introdueixi les seves dades d'accés:


Ha oblidat la seva contrasenya?

MENÚ
INFORMACIÓ DE SEUS

Notícies i actualitat


Regular la mediació en l'àmbit administratiu, el pròxim repte del Ministeri de Justícia

Notícies Jurídiques


25 GEN 2021


És la mediació la solució definitiva per a desembussar els jutjats?

El ministeri destaca la utilitat de la mediació per a evitar la "sobrecàrrega" en els jutjats i promoure la "participació ciutadana".

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha avançat en el marc del Dia Europeu de la Mediació, que el "pròxim repte" del seu departament en aquest terreny serà regular la mediació en l'àmbit administratiu i contenciós-administratiu, reivindicant aquest mètode de solució de controvèrsies com una forma útil d'evitar la "sobrecàrrega" de tribunals i jutjats i promoure al mateix temps la "participació ciutadana" en la justícia.

"El nostre pròxim repte és abordar l'estudi i anàlisi d'una possible regulació de la mediació en l'àmbit administratiu i contenciós-administratiu, tenint en compte les importants peculiaritats que suposa la intervenció de l'administració en aquest procés", ha dit Camp durant la seva intervenció en el seminari web La mediació en l'àmbit contenciós administratiu. Una nova visió, organitzat pel despatx d'advocats Roca Junyent.

Camp ha al·ludit com a exemple de mediació contenciós-administrativa a la realitzada per Pascual Sala en el cas Fenosa. Així, ha contat que "el ciutadà que havia demandat a l'Ajuntament de la Corunya per una actuació clarament il·legal i suportat més de 20 anys de litigi va expressar, quan se li va proposar l'oportunitat d'anar a mediació, que era la primera vegada que l'Ajuntament es posava en contacte amb ell en tot aquest temps i que això va ser el que més li havia fet mal".

Al fil d'aquest cas, ha defensat que "el principi de bona administració exigeix que aquesta senti, escolti i atengui els ciutadans". "Tota administració ha de ser sempre conscient que la seva única raó de ser és el servei públic, conscient que està per a servir a tots i cadascun dels ciutadans, i això no pot ser oblidat mai, ni pel més alt càrrec que tingui aquest funcionari", ha emfatitzat.

En aquest context, ha valorat la mediació "com un recurs útil per a evitar la sobrecàrrega que recau sobre els nostres jutjats i tribunals", encara que ha apuntat també a "una raó més profunda i transcendent, que té a veure amb la cultura de la pau i la participació ciutadana en la justícia, amb la seva efectiva democratització". "Entenem la mediació administrativa i contenciós-administrativa com una oportunitat única per a la comunicació i el diàleg", ha subratllat.

A més, ha recordat que l'impuls a la mediació forma part del pla del seu Ministeri per a "recrear la justícia", "necessitada d'una profunda i meditada transformació", que s'assenteixi sobre dues "línies rectores": "millorar el sistema tradicional de jutjats i tribunals per a adaptar-los a les necessitats de la societat actual" i "buscar altres formes de justícia que complementin el sistema actual, incorporant al mateix el paradigma de l'adequació", on s'emmarca la mediació.

Camp ha situat en aquest pla, que s'ha vist accelerat per la pandèmia de coronavirus, l'Avantprojecte de Llei de Mesures d'Eficiència Processal en el Servei Públic de Justícia, el títol de la qual primer està dedicat als mètodes adequats de solució de controvèrsies. Aprovat el passat 15 de desembre pel Consell de Ministres, el dijous va iniciar la fase d'audiència i informació públiques.

El ministre ha incidit igualment en què aquesta "transformació" de l'administració de justícia "ha de dur-se a terme escoltant els ciutadans, donant-los veu, treballant amb ells braç a braç, per a crear un sistema de justícia compartit que cada membre d'aquesta col·lectivitat que és Espanya pugui reconèixer com a propi". "Tinc la certesa que des del treball creatiu i col·lectiu amb els membres de la societat pugui haver-hi una transformació radical en la manera d'entendre la nostra justícia", ha afirmat.

Font: Expansion.com


últimes notícies

Mutualistes, sí que es pot: Una jutgessa concedeix a una procuradora de 74 anys una pensió malgrat no arribar al mínim cotitzat

23 ABR 2024

La titular del Jutjat social 8 de Santa Cruz de Tenerife suma al RETA les aportacions de la professional a la ...


LexNET es renova amb una versió més senzilla, accessible i atractiva per als seus usuaris

23 ABR 2024

L'aplicació APPLexNET permet visualitzar notificacions i trasllats de còpies pendents de ...


DESPLEGAMENT DELS JUDICIS TELEMÀTICS

02 ABR 2024


mostrar totes les notícies

NOTICIES Y ACTUALITAT



VIA ALEMANIA, 5, Edificio Juzgados
07003, PALMA DE MALLORCA, ILLES BALEARS


Tel. 0034 971 723 912 · 0034 971 723 913

CERCA D'INFORMACIÓ

© 2024 · Tots els drets reservats a www.procuradoresdebaleares.es - Diseño Web y desarrollo Webstyle

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que accepta el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències aquí. Configurar Cookies - Política de privacitat.

SEDES MALLORCA


 Ciudad de Palma

 Vía Alemania, 5- semisótano

 Tel. 971 723 912 / Fax 971 715 941


 Travessa d’en Ballester, 20

 Tel. 971 425 111 / Fax 971 710 349

 Inca

 c/ Pureza, 72

 Tel/Fax 971 883 883

 Manacor

 Pza. Creu Font i Roig, s/n

 Tel/Fax 971 554 452

SEDE MENORCA


 C/ Antoni Juan Alemany, 4

 Tel/Fax 971 351 557

SEDE IBIZA


 C/San Cristòfol,s/n (Edif. CETIS)

 Tel/Fax 971 315 475