Accés àrea privada col·legiats


Introdueixi les seves dades d'accés:


Ha oblidat la seva contrasenya?

MENÚ
INFORMACIÓ DE SEUS

Notícies i actualitat


Els procuradors entren en les subhastes de béns online i competeixen amb el BOE

Notícies Jurídiques


17 JUN 2019

El col·lectiu assegura tenir un tracte pròxim, com el d'una immobiliària, i més flexibilitat en els terminis durant les licitacions.


Els procuradors saben que el problema principal que afligeix a les subhastes de béns que es publiquen diàriament en el Butlletí Oficial d'Estat és que moltes queden desertes. O en mans de 'subasteros'. És a dir, professionals de les licitacions que s'embutxaquen sistemàticament les 'gangues' per a després posar-los una altra vegada en el mercat immobiliari. Per això l'objectiu del recentment creat portal online de Subhastes del Consell General de Procuradors d'Espanya és acostar les licitacions al ciutadà mitjà perquè la població perdin la por a adquirir un immoble amb aquest sistema.

Només hi ha un únic requisit: estar registrats i automàticament fiquen a l'usuari en un sistema d'alertes que li avisa quan entra un bé que compleix els seus requisits. Ho detalla Mayte Rodríguez, directora jurídica d'esmentada entitat. "Nosaltres, els procuradors, com a representants legals de la Justícia, podem oferir un marc segur perquè puguin fer la seva adquisició amb total garantia". Alguna cosa així com un mig camí entre una immobiliària però amb la tutela d'un representant de la Justícia que ajuda al fet que l'operació sigui segura.

Que els procuradors entrin en el mercat immobiliari és nou. Però aquesta facultat no és nova. L'article 641 de la Llei d'Enjudiciament Civil, estableix la possibilitat que els Col·legis de Procuradors puguin ser entitat especialitzada a l'hora d'alienar, a través del sistema de venda o subhasta, béns de qualsevol classe. D'altra banda, la norma faculta als procuradors per a ser nomenats com a dipositaris de béns mobles sempre que disposin d'un servei adequat per a assumir les responsabilitats legalment establertes.

Amb aquesta iniciativa pretenen, a més d'obrir un nou àrea de negoci, descarregar als jutjats de treball i buscar una alternativa a les subhastes judicials. Fins i tot pensen anar més enllà i volen convertir-se també en immobiliària per a particulars i empreses no judicialitzats i que qualsevol els triï per a anunciar la seva casa, el seu garatge o la seva finca amb ells. Aquí, no només hi ha béns procedents d'execucions hipotecàries. A través d'aquesta plataforma electrònica, es gestionaran vendes i subhastes de béns afectes a procediments com a concursos de creditors, execucions dineràries, execucions hipotecàries, processos de divisió de cosa comuna i altres processos civils, procediments de jurisdicció voluntària, procediments penals i laborals i procediments administratius de constrenyiment. Però anem a pams.

Treball de camp i l'estalvi de paperassa

Un dels primers col·legis de procurats que es va llançar a la subhasta de béns és el de la Corunya. Tal vegada per això ja no hi ha rastre en la web de la sèrie de deu garatges en el centre de la ciutat gallega. "Nosaltres no actuem com en el BOE. No ens limitem a deixar anar la subhasta. Fem un treball de camp previ. Busquem als possibles compradors i ho anunciem físicament per la zona. Intentem acostar el preu tot el possible al del mercat i als interessats els ensenyem personalment els immobles", detalla Rodríguez. La directora jurídica assegura que a l'empresa o al particular interessat li faciliten tot: des de l'IBI fins a la solució als problemes que l'immoble pugui tenir amb la comunitat.

"Intentem que la gent se senti segura i amb el suport jurídic que confereix un procurador a l'hora de licitar. Igualment els assessorem en tot el procés d'adquisició de l'immoble", incideix. Una altra gran diferència amb el BOE és la gran flexibidad de terminis i una supressió de taxes.

Taxes? Dipòsits? Diferències amb el BOE?

Des del Col·legi de Procuradors expliquen que en el BOE és necessari el pagament d'una taxa anuncio model 791 , que ascendeix a 64,66 euros. Que la taxa s'ha de pagar directament en una entitat bancària col·laboradora amb la AEAT, perquè no és possible mitjançant transferència.. En Procuradors el dipòsit no sempre és necessari. Aquí el compte on s'efectuarà el mateix serà la del Consell General de Procuradors o la de la notaria on estigui protocolitzat el procediment si escau.

En el BOE s'exigeix sempre un dipòsit del 5% del valor del bé que ha de fer-se en el compte de la AEAT. En Procuradors el dipòsit no sempre és necessari. El compte on s'efectuarà el mateix serà la del Consell General de Procuradors o la de la notaria del procediment.

L'altra gran diferència està en la flexibilitat en els terminis. En el BOE, la suspensió de les subhastes es pot sol·licitar al Jutjat sol durant els 20 dies naturals i acordar-se pel lletrat de l'Administració de Justícia només durant dia hàbil processal. En el portal dels procuradors es pot sol·licitar en qualsevol moment la suspensió fins i tot en el mateix dia, sigui hàbil o inhàbil. O que en el BOE es pot sol·licitar la pròrroga de la fins a 24 hores després de finalitzada la subhasta, mentre existeixin licitacions. En procuradors, l'ampliació serà indefinida, a l'efecte d'aconseguir una adjudicació per un import superior en trams de dos minuts.

Encara que les diferències amb el BOE són sucoses, la veritat és que no faciliten, per exemple, les notes simples dels immobles al públic en general i només els interessats veritablement en els béns a concurs. La qual cosa pot ser un gran avantatge i un desavantatge. De moment, Procuradors abasta les subhastes de 70 jutjats i la xifra va en augment. Encara que gens comparable a la ingent quantitat de béns que mou el BOE, a pesar que s'ha registrat últimament una baixada en les execucions hipotecàries anunciades. Des de principis d'any en el BOE tan sols apareixen un centenar de béns amb aquest origen, quan fa tan sols quatre anys arribaven a les 350 de mitjana en aquest mateix període de temps.

 


FONT: LAINFORMACION.COM


últimes notícies

Mutualistes, sí que es pot: Una jutgessa concedeix a una procuradora de 74 anys una pensió malgrat no arribar al mínim cotitzat

23 ABR 2024

La titular del Jutjat social 8 de Santa Cruz de Tenerife suma al RETA les aportacions de la professional a la ...


LexNET es renova amb una versió més senzilla, accessible i atractiva per als seus usuaris

23 ABR 2024

L'aplicació APPLexNET permet visualitzar notificacions i trasllats de còpies pendents de ...


DESPLEGAMENT DELS JUDICIS TELEMÀTICS

02 ABR 2024


mostrar totes les notícies

NOTICIES Y ACTUALITAT



VIA ALEMANIA, 5, Edificio Juzgados
07003, PALMA DE MALLORCA, ILLES BALEARS


Tel. 0034 971 723 912 · 0034 971 723 913

CERCA D'INFORMACIÓ

© 2024 · Tots els drets reservats a www.procuradoresdebaleares.es - Diseño Web y desarrollo Webstyle

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continues navegant, considerem que accepta el seu ús. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències aquí. Configurar Cookies - Política de privacitat.

SEDES MALLORCA


 Ciudad de Palma

 Vía Alemania, 5- semisótano

 Tel. 971 723 912 / Fax 971 715 941


 Travessa d’en Ballester, 20

 Tel. 971 425 111 / Fax 971 710 349

 Inca

 c/ Pureza, 72

 Tel/Fax 971 883 883

 Manacor

 Pza. Creu Font i Roig, s/n

 Tel/Fax 971 554 452

SEDE MENORCA


 C/ Antoni Juan Alemany, 4

 Tel/Fax 971 351 557

SEDE IBIZA


 C/San Cristòfol,s/n (Edif. CETIS)

 Tel/Fax 971 315 475